Prašanové orgie na Babkách

Cez víkend hrozili všakovaké vrtochy počasia, lavínový stupeň sa šplhal po prvý krát v tejto sezóne až do úrovne 4 a o slnečnom dni sa nám mohlo iba snívať. Napriek tomu, sme v silnej "spišáckej zostave" vyrazili.
piatok, 15. február 2013

Cez víkend hrozili všakovaké vrtochy počasia, lavínový stupeň sa šplhal po prvý krát v tejto sezóne až do úrovne 4 a o slnečnom dni sa nám mohlo iba snívať. Napriek tomu, sme v silnej "spišáckej zostave" vyrazili na Babky (1566m) v Západných Tatrách. Naše rozhodnutie neľutujeme.

Bolo jasné, že rovnaký plán sme nemali len my, pretože výstupová stopa bola už patrične prešlapaná. Mali sme dve možnosti výstupu - my sme zvolili dlhšiu, s medzipristátim na Chate pod Náružím. Poviem vám, na liptove som ešte nezažil, že by niekde nalievali pod čiaru. Tu to platilo dvojnásobne.

Po krátkej prestávke, potužení ráno namazaným chlebom, sme vyrazili "do ohňa". Rozlyžovaný terén dával jasne najavo, že tu nie sme prví. Cesta na vrchol Babiek (1566m) v duchu, kto nepadá, nešlape na hranici svojich možností, nám ubehla veľmi rýchlo. Vrcholové foto a ide sa dole. Čakalo nás 800 výškových metrov prašanovej radosti a slalomu medzi bučkami. Stálo to za to. Dík Tibor za spoločnosť. Aj nabudúce!

Pripájam aj jedno veselé video od Tibora: