Lavínový kurz

Chudobnejšie snehové podmienky nám ani tento rok nemohli prekaziť lavínový kurz. V znamení - čím vyššie, tým lepšie, sme si všetci užili nie len prašan ale dozvedeli sa aj nevyhnutné informácie z oblasti lavínovej problematiky.

pondelok, 29. február 2016

12 čecho-slovákov sa stretlo, aby objavili zákutia Žiarskej doliny. Popri tom všetci zvládli prácu s lavínovou výbavou a pochopili princípy lavínovej prevencie a záchrany pri lavínovej nehode. Počasie vyšlo takmer na jednotku. Napriek nášmu očakávaniu, nebolo v doline cez víkend plno. Asi preto, lebo sme sa hýbali v menej frekventovaných no o to krajších oblastiach.

Ešte v piatok sme popri pive zvládli večernú prednášku, aby sme v sobotu mohli absolvovať dlhý deň s praktickým nácvikom v teréne. Dostali sme sa na miesta s nefalšovaným prašanom a poniektorí z nás si dali svoju prvú lajnu vo voľnom teréne.

Ďalšia večerná prednáška doliala posledné informácie do hláv účastníkov. Nedeľa napriek oblačnejšiemu počasiu a teplému prúdeniu dovolila absolvovať kratšiu túru s nácvikom, super lyžbou a odpálením lavínových batohov.

Bol to vydarený víkend.